Reisebrev fra Høylandet

Høylandetkvartetten

Har du noen gang vært på tur med Skvettlappen, Prins Plumbo og Daukjøttet? Ikke? Men det har Sanderevyen.

For en reise det blei! Onsdag 5. juli klokka 05.45 blei gjengen i Sanderevyen plukka opp av gærningene i Hofnarren, for å tilbakelegge 80 mil i minibuss. Målet for reisa: NM i revy på Høylandet. Sanderevyen sendte avgårde tre nummer til konkurransen i mars, og jaggu fikk vi med alle tre. For en ære! Else Sorkmo og Ingrid Bjørge Auestad er gamle travere på Høylandet, og hadde femgangsjubileum i år, mens Anders Lærum Espeseth og Jann Alnes Øverland var førstereisgutter.

Med 13 stykker på tur, så er det ikke alltid like lett å beregne tid, særlig ikke når Skvettlappen må skvette og Prins Plumbo har sine ærender, og Daukjøttet til stadighet sørget for at bussdørene verken gikk opp eller igjen (du får fort et kallenavn blant revytullinger). Etter 14 timer på veien skulle vi stue oss inn i ei hytte med ett soverom og ett bad – heldigvis var det god plass på hemsen. Sanderevyen og Hofnarren har alltid samarbeida godt, så til tross for dokø gikk det bra.

Man kan kanskje tro at det å være på festival er latmannsliv, men det er det ikke! Det er opp klokka sju og stille seg i dusjkø, øving klokka halv ni i ett telt, sminking klokka ti i et annet telt, forestilling klokka 13 i samme telt som der øvinga foregikk, deretter underholdning og sprell i et tredje telt, for så å dra til telt nummer fire for å se en forestilling. Og det var bare dag nummer én. Ny utfordring på dag to: Først så hadde vi med oss to bord til øving i det ene teltet, men det ene bordet måtte vi ha med oss på øving i det andre teltet, deretter måtte bordet være med ned på forestilling i det første teltet, før vi måtte fyke opp med det samme bordet til forestilling i telt nummer to. Og sånn gikk no dagan.

For oss som driver med revy så er Høylandet verdens navle, til tross for sin sære og øde plassering. Konkurransen består av fem semifinaler hvor hundre innslag skal bli til 20. Disse 20 havner igjen i den endelige finalen, hvor åtte NM-titler skal deles ut. Verken Sanderevyen eller Hofnarren nådde helt opp i år, til gjengjeld bød revygallaen på en liten overraskelse. I år runda nemlig revyfestivalen på Høylandet 30 år, noe som blei ærbødig markert med egen revygalla. Det var gjensyn med revynummer som blei framført av artister som i dag er Norgeskjente, deriblant Rune Andersen og Øyvind Angeltveit. Under revygallaen skulle også Sparebank 1 SMNs revytekststipend deles ut, og, fanfare, i år gikk den til Sanderevyens egne Else Sorkmo og Ingrid Bjørge Auestad.

Fem dager med tidlig opp og seint i seng, og det var en stille gjeng som dro hjemover på søndagen, med hodene og hjertene fulle av inspirasjon og inntrykk. Og selv om sofaen frista, så ligger ikke Sanderevyen lenge på latsida. For neste år har vi 20-årsjubileum, og 2018 kan by på både revy, gjensyn med familien Holm, Kulturmaraton og revyfestivalen i Langesund. Vi gleder oss!