Reisebrev fra Gapskratten

Dytt eller dra - Gapskratten

4. juli pakka vi snippesken og tok den forbausende lite lange turen til Tresfjord. Med oss i kofferten hadde vi reisestøtte fra Vestfold teaterråd, og det kom godt med når Tresfjord kommune har fått ny bru som kosta 90 kroner i bompenger én vei, og den passerte vi et par ganger fordi vi kjørte feil. Nok om det. Vi fant fram og ankom til slutt Gapskratten revyfestival.

Gapskratten revyfestival blei arrangert for første gang i 1996 og er en av ni regionale festivaler under Norgesmesterskapet i revy på Høylandet.

Gapskratten er en liten og intim revyfestival, så liten og intim at selveste ordføreren står og steiker egg og bacon til deg hver morgen. Gapskratten har som mål ikke å være den største, men den triveligste revyfestivalen, og det lever dem godt opp til.

Sanderevyen hadde meldt på tre nummer til konkurransen og fikk med to, hvorav ett havna i finalen. Det blei ingen pris, men det er ikke så nøye, for ny lærdom og nye vennskap er premier nok i seg sjøl.

For å virkelig kjenne på festivallivet, så leide et vi lite stykke jord på en fotballbane, en liten ”corner” om du vil. Herfra var det kort avstand til alt. Bitende kulde om natta og vekslende varme om dagen lagde god grobunn for framtidig influensa. På en revycamp dukker det opp mange spennende individer, blant annet dem som bygger badestamp og får brannvesenet til å fylle den med vann. På det lokale (og eneste) spisestedet, Ridderkroa, fikk vi servert vårruller, ørret og surkål i skjønn forening.

Været, maten, plassen, folka – alt stemte og vi skal tilbake!